Hamas: Afirmaţiile lui Barack Obama sunt menite să decepţioneze lumea

Gruparea Hamas şi-a exprimat, marţi, pesimismul faţă de întâlnirea premierului Benjamin Netanyahu şi preşedintele Barack Obama, afirmând că, deşi discuţiile celor doi lideri denotă speranţă, în realitate urmăresc doar să decepţioneze lumea, relatează Jerusalem Post, în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Hamas: Afirmaţiile lui Barack Obama sunt menite să decepţioneze lumea

Hamas: Afirmaţiile lui Barack Obama sunt menite să decepţioneze lumea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Remarcile lui Obama şi expresia de speranţă au urmărit să decepţioneze comunitatea internaţională cu privire la tot ce are legătură cu existenţa şi comportamentul neschimbat al entităţii rasiste şi radicale a sioniştilor", a afirmat un purtător de cuvânt al grupării, într-o declaraţie publicată marţi.

Acesta a adăugat că afirmaţiile preşedintelui american nu sunt decât un "ansamblu de dorinţe" de care gruparea îşi leagă puţine speranţe.

Cu câteva ore înainte, aripa militară a Hamas a făcut o declaraţie referitoare la statutul negocierilor privind eliberarea soldatului israelian răpit, Gilad Schalit, în care gruparea ameninţa că va suspenda orice discuţie cu Israelul pe această temă.

"Există un interval limitat de timp (al negocierilor) pe care nu l-am stabili deocamdată", a afirmat Abu Ovaida, un purtător de cuvânt al Hamas. "După depăşirea intervalului, vom analiza problema şi vom decide ce este de făcut ţinând cont de interesele poporului palestinian".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici