Hamas asigură că liderul său militar este în viaţă şi conduce operaţiunile

Gruparea palestiniană Hamas a anunţat, miercuri, că liderul aripii sale militare, Mohammed Deif, este în viaţă şi conduce în continuare operaţiunile mişcării, după ce a fost ţinta unei tentative de lichidare într-un raid desfăşurat de Israel în Fâşia Gaza.

159 afișări
Imaginea articolului Hamas asigură că liderul său militar este în viaţă şi conduce operaţiunile

Mohammed Deif (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, Abou Khaled (numele de război folosit de Mohammed Deif), este în viaţă şi conduce operaţiunile militare", a declarat un oficial apropiat de gruparea Hamas, sub acoperirea anonimatului.

Anterior, gruparea Hamas a anunţat, într-un comunicat, că va continua tirurile cu rachetă asupra Israelului, iar "israelienii se vor întoarce acasă doar atunci când va decide Mohammed Deif".

Soţia şi fiul lui Mohammed Deif, care, din 2002, este liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, au fost ucişi în noaptea de marţi spre miercuri într-un raid lansat de Israel în Gaza.

Un ministru israelian a afirmat, miercuri, că liderul aripii militare a Hamas, Mohammed Deif este o "ţintă legitimă".

El a adăugat că nu ştie dacă liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa militară a Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a fost ucis în cursul acestui raid efectuat în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul Gaza.

Mohammed Deif a devenit şeful aripii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Shehade, în 2002 în urma unui raid. Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze, fără să reuşească.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici