Hamas caută sprijinul Rusiei în confruntarea cu Israel. Gruparea teroristă laudă poziţia lui Putin / Rusia a cerut minimizarea victimelor civile într-un discurs plin de ipocrizie

Hamas, grup militant islamic care guvernează Gaza, a declarat sâmbătă dimineaţă într-un comunicat că salută "eforturile neobosite ale Rusiei" menite "să oprească agresiunea Israelului împotriva teritoriului său".

655 afișări
Imaginea articolului Hamas caută sprijinul Rusiei în confruntarea cu Israel. Gruparea teroristă laudă poziţia lui Putin / Rusia a cerut minimizarea victimelor civile într-un discurs plin de ipocrizie

Hamas caută sprijinul Rusiei în confruntarea cu Israel.. Gruparea teroristă laudă poziţia lui Putin / Rusia a cerut minimizarea victimelor civile într-un discurs plin de ipocrizie

"[Apreciem] poziţia preşedintelui rus Vladimir Putin în ceea ce priveşte agresiunea sionistă în curs de desfăşurare împotriva poporului nostru şi respingerea asediului din Gaza, tăierea ajutoarelor şi luarea în vizor a civililor în siguranţă de acolo", se arată în declaraţie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat părţi implicate în luptele dintre Israel şi Hamas să "minimizeze sau să reducă la zero" numărul victimelor civile. Comentariile sale vin în contextul în care Rusia continuă un război nemiloas împotriva Ucrainei şi este investigată de Curtea Penală Internaţională pentru crime împotriva umanităţii.

În plus faţă de comentariile lui Putin, trimisul rus la ONU a distribuit vineri o rezoluţie care solicită încetarea focului.

Israelul a lansat mai multe operaţiuni şi pregteşte o acţiune terestră în Gaza. Israelul a cerut ca 1,1 milioane de locuitori din Nordul Gaza să părăsească zona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici