Hamas denunţă lipsa unui acord la ONU pentru încetarea ostilităţilor în Fâşia Gaza

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a calificat duminică drept "farsă" incapacitatea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a ajunge la un consens în privinţa unui text care să ceară încheierea ostilităţilor.

23 afișări
Imaginea articolului Hamas denunţă lipsa unui acord la ONU pentru încetarea ostilităţilor în Fâşia Gaza

Hamas denunţă lipsa unui acord la ONU pentru încetarea ostilităţilor în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce s-a întâmplat la Consiliul de Securitate este o farsă care arată amploarea dominaţiei asupra deciziilor exercitată de America şi de ocupantul sionist", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum.

Consiliul de Securitate "a confirmat alinierea sa la poziţiile ocupantului şi i-a oferit acestuia o şansă de a continua masacrul în Gaza", a adăugat Barhoum.

Consiliul de Securitate al ONU a discutat timp de patru ore sâmbătă seară pe tema situaţiei din Gaza, fără a putea ajunge la un acord asupra unui text care să ceară încetarea ostilităţilor, în special din cauza intransigenţei Statelor Unite.

Barhoum a denunţat în plus şi poziţia preşedinţiei Uniunii Europene, asigurată de Cehia, afirmând că ea este "părtinitoare".

Preşedinţia cehă a UE a apreciat sâmbătă că Israelul nu are dreptul de a iniţia acţiuni militare care "afectează în principal civili", într-o reacţie la operaţiunea terestră din Fâşia Gaza.

Iniţial, premierul ceh Mirek Topolanek declarase că operaţiunea este "mai mult defensivă decât ofensivă".

Citeste si:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate al ONU nu ajunge la un acord pe tema situaţiei din Fâşia Gaza

Ministrul ceh de Externe critică operaţiunea israeliană din Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici