Hamas va accepta un armistiţiu cu Israelul pentru încetarea violenţelor din Fâşia Gaza

Ramura militarizată a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, a anunţat miercuri că va accepta un armistiţiu cu Israelul negociat de Egipt, după trei zile de violenţe în Făşia Gaza şi împrejurimile sale.

217 afișări
Imaginea articolului Hamas va accepta un armistiţiu cu Israelul pentru încetarea violenţelor din Fâşia Gaza

Hamas va accepta un armistiţiu cu Israelul pentru încetarea violenţelor din Fâşia Gaza (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Ca reacţie la eforturile egiptene de a opri atacurile împotriva poporului nostru, noi Brigăzile al-Qassam şi toate facţiunile rezistenţei, declarăm angajamentul de a înceta această serie de confruntări în momentul în care (Israelul) se angajează să înceteze crimele", a declarat organizaţia într-un comunicat.

Acest comunicat vine în urma unei confruntări armate care s-a soldat cu moartea a opt palestinieni din Gaza în ultimele trei zile în urma raidurilor aeriene israeliene ca represalii pentru zeci de rachete lansate asupra teritoriului israelian ce au provocat patru răniţi.

Brigăzile Ezzedine al-Qassam au declarat că au lansat 96 de rachete şi nouă obuze în direcţia Israelului în timpul acestei izbucniri de violenţe. În ultimele luni, Hamas a avut un armistiţiu de facto cu Israelul, rămânând în afara ostilităţilor altor facţiuni armate din Gaza, precum Jihadul islamic şi armata israeliană.

"Confruntările noastre un inamicul au rămas la un nivel minim al ripostei. Acesta este un mesaj pe care liderii (israelieni) trebuie să-l înţeleagă perfect", a avertizat ramura militarizată a Hamas într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici