Harta care prezintă LIVE răspândirea coronavirusului din Wuhan, publicată de Universitatea Johns Hopkins

Harta, realizată de o echipă de la Centrul pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Universităţii Johns Hopkins, este actualizată în timp real cu date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA şi din alte surse.

18334 afișări
Imaginea articolului Harta care prezintă LIVE răspândirea coronavirusului din Wuhan, publicată de Universitatea Johns Hopkins

Sursa FOTO: Johns Hopkins

Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă şi co-director CSSE, a coordonat realizarea hărţii, care afişează statistici despre decese şi cazurile confirmate de infecţii cu noul coronavirus (2019-nCoV), la nivel mondial. 

"Am creat acest tablou de bord pentru că suntem de părere că este important pentru public să înţeleagă situaţia focarului pe măsură ce se desfăşoară", a declarat Gardner.

"Pentru comunitatea de cercetare, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp", a completat Gardner.

Harta poate fi consultată AICI.

Datele care stau la baza hărţii sunt colectate de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Naţională de Sănătate din Republica Populară Chineză şi Dingxiangyuan, un site de comunicare pentru profesioniştii din domeniul medical care oferă în timp real informaţii despre cazuri. Harta realizată de CSSE nu prezice, încă, în ce zone ar putea să se răspândească mai departe noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici