Heiko Maas avertizează că "orice scânteie" riscă să genereze "un dezastru" în contextul tensiunilor dintre Grecia şi Turcia

  • Germania este preocupată de tensiunile dintre Grecia şi Turcia
  • Heiko Maas: "Orice scânteie, oricât de mică, poate conduce la un dezastru"
  • Ministrul german de Externe: „Avem nevoie absolută şi imediată de semnale în sensul reducerii tensiunilor şi de disponibilitate spre dialog"
1830 afișări
Imaginea articolului Heiko Maas avertizează că "orice scânteie" riscă să genereze "un dezastru" în contextul tensiunilor dintre Grecia şi Turcia

Heiko Maas avertizează că "orice scânteie" riscă să genereze "un dezastru" în contextul tensiunilor dintre Grecia şi Turcia

Heiko Maas, ministrul german de Externe, a avertizat marţi, în contextul tensiunilor dintre Grecia şi Turcia, că "orice scânteie" riscă să genereze "un dezastru" în estul Mării Mediterane, informează agenţia Associated Press.

"Actuala situaţie din estul Mării Mediterane reprezintă un joc cu focul, iar orice scânteie, oricât de mică, poate conduce la un dezastru. Nu vrea nimeni acest lucru, cu atât mai puţin o confruntare militară între parteneri NATO şi vecini", a declarat Heiko Maas după întrevederea cu ministrul grec de Externe, Nikos Dendias.

Şeful diplomaţiei de la Berlin a subliniat că a mers în Grecia cu două mesaje: "Unul este că Germania şi întreaga Uniune Europeană sunt solidare cu Grecia. Al doilea, la fel de important, este că avem nevoie absolută şi imediată de semnale în sensul reducerii tensiunilor şi de disponibilitate spre dialog".

Ministrul grec de Externe, Nikos Dendias, a denunţat "provocările" Turciei şi "încălcările dreptului internaţional", dar a subliniat că Guvernul Greciei este dispus să dialogheze cu Administraţia Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în estul Mării Mediterane, spre nemulţumirea Greciei şi a Republicii Cipru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici