Heiko Maas: Europa aşteaptă intensificarea cooperării cu noua Administraţie de la Washington

  • Heiko Maas: Europa aşteaptă intensificarea cooperării cu Statele Unite
  • Ministrul german de Externe: "Revenirea Statelor Unite pe scena internaţională va schimba multe lucruri"
  • "Nu trebuie să le mai lăsăm spaţiu de manevră actorilor autocraţi", a subliniat Heiko Maas
94 afișări
Imaginea articolului Heiko Maas: Europa aşteaptă intensificarea cooperării cu noua Administraţie de la Washington

FOTO: Profimedia

Uniunea Europeană aşteaptă de mult timp intensificarea relaţiilor transatlantice şi vrea să coopereze strâns cu viitoarea Administraţie a SUA, condusă de preşedintele Joseph Biden, afirmă Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Întrebat, într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, ce aşteptări are în privinţa cooperării cu Anthony Blinken, propus de preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, pentru funcţia de secretar de Stat, Heiko Maas a declarat: "Anthony Blinken este un adept al asumării responsabilităţilor şi al cooperării internaţionale. Aşteptăm de mult timp acest lucru".

"Revenirea Statelor Unite pe scena internaţională va schimba multe lucruri, întrucât noi vrem o poziţie de cooperare. Europa şi SUA trebuie să coopereze din nou mai strâns la nivel strategic", a adăugat Heiko Maas.

"Nu trebuie să mai lăsăm vid internaţional, cum s-a întâmplat în Libia sau Siria, unde au intervenit alţii, Rusia sau Turcia. Nu trebuie să le mai lăsăm spaţiu de manevră actorilor autocraţi. Noi, europenii, suntem pregătiţi să contribuim la o alianţă cu Statele Unite pentru a fi garanţi ai păcii, democraţiei şi drepturilor omului", a subliniat ministrul german de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ue,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici