Heiko Maas: Germania nu va relua vânzarea de arme către Arabia Saudită

Guvernul german nu va relua vânzarea de arme către Arabia Saudită, în pofida presiunilor din partea diplomaţilor britanici care îşi doresc acest lucru, a declarat miercuri ministrul german de Externe Heiko Maas, relatează site-ul Politico.eu.

184 afișări
Imaginea articolului Heiko Maas: Germania nu va relua vânzarea de arme către Arabia Saudită

Heiko Maas: Germania nu va relua vânzarea de arme către Arabia Saudită

"Poziţia Guvernului federal este că nu vom furniza pentru moment arme Arabiei Saudită. Pe viitor vom lua decizii pe baza dezvoltării conflictului din Yemen", a declarat Maas.

Germania a luatt decizia de a nu mai vinde arme Arabiei Saudite în luna octombrie, în contextul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggy.

Ministrul german de Economie, Peter Altmaier, a făcut apel la statele UE să adopte aceleaşi măsuri, însă Marea Britanie refuză să ia astfel de acţiuni.

Într-o scrisoare trimisă săptămâna aceasta lui Maas, ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a declarat că este "foarte îngrijorat de impactul deciziei Guvernului german asupra industriei de Apărare britanică şi europeană".

"Le înţelegem poziţie, consider că ei o înţeleg pe a noastră. În realitate, datorită faptului că Marea Britanie are relaţii strategice cu Arabia Saudită am reuşit să jucăm un rol foarte important în organizarea discuţiilor pentru pace de la Stockholm (n. red. - privind conflictul din Yemen)", a declarat Hunt.

"Nu credem că schimbarea relaţiilor comerciale cu Arabia Saudită ar ajuta la acest lucru", a adăugat acesta.

Arabia Saudită îl susţine pe preşedintele Yemenului, Abd-Rabbuh Mansur Hadi, în conflictul său cu rebelii huthi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici