Herman Van Rompuy pledează pentru aprofundarea integrării europene în scopul limitării populismului

Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, a pledat joi pentru aprofundarea integrării europene, explicând că acest proces este o "necesitate" în contextul în care sondajele relevă ascensiunea partidelor populiste antieuropene în scrutinul europarlamentar din mai.

97 afișări
Imaginea articolului Herman Van Rompuy pledează pentru aprofundarea integrării europene în scopul limitării populismului

Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"'Mai multă Europă' nu este o opţiune ideologică, ci o necesitate", a declarat Van Rompuy într-un interviu acordat ziarului belgian Le Soir, relatează AFP.

Recunoscând că partidele populiste eurosceptice riscă să avanseze în mai multe ţări, fostul premier belgian a evitat dramatizarea situaţiei. "Va exista în continuare în Parlamentul European o largă majoritate favorabilă proiectului european. Instituţiile europene vor putea continua să funcţioneze"", a subliniat Van Rompuy.

"Populismul nu a luat fiinţă odată cu izbucnirea crizei din zona euro. Este un fenomen societal, cultural, care are rădăcini mult mai profunde decât problemele de astăzi", a subliniat Van Rompuy. "În Franţa, formaţiunea Frontul Naţional era deja primul partid din ţară încă din 2002. Însă criza a agravat lucrurile", a subliniat preşedintele Consiliului European.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici