Herman Van Rompuy: Semnarea acordului UE-Ucraina depinde de dosarul Timoşenko

Preşedintele UE, Herman Van Rompuy, a declarat că semnarea acordului de asociere UE - Ucraina depinde de "circumstanţe politice", în special de cazul Iulia Timoşenko.

157 afișări
Imaginea articolului Herman Van Rompuy: Semnarea acordului UE-Ucraina depinde de dosarul Timoşenko

Herman Van Rompuy: Semnarea acordului UE-Ucraina depinde de dosarul Timoşenko (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dorim să mergem înainte pentru semnarea şi ratificarea Acordului de asociere cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde de circumstanţe politice", a declarat Van Rompuy înainte de începerea summitului.

"Principalele noastre preocupări sunt legate de riscurile unui sistem judiciar influenţat politic, exemplul cel mai clar fiind cel al procesului Timoşenko", adaugă el.

Condamnarea în octombrie a fostului premier Iulia Timoşenko a provocat furia Uniunii Europene.

Lidera opoziţiei ucrainene a făcut apel la decizia de condamnare la şapte ani de închisoare, iar procesul este în curs de desfăşurare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici