Hezbollah a recunoscut că a trimis o dronă să survoleze Israelul

Liderul Hezbollah şiit libanez, Hassan Nasrallah, a recunoscut joi că partidul său armat a trimis un avion de recunoaştere fără pilot "de fabricaţie iraniană" în Israel, afirmând că acesta a survolat "locaţii sensibile".

275 afișări
Imaginea articolului Hezbollah a recunoscut că a trimis o dronă să survoleze Israelul

Hezbollah a recunoscut că a trimis o dronă să survoleze Israelul

"Un avion de recunoaştere sofisticat a fost trimis din teritoriul libanez (...) şi a traversat sute de kilometri peste mare înainte de a trece liniile inamice şi a intra în Palestina ocupată", a declarat liderul partidului într-o intervenţie difuzată în direct la postul de televiziune al mişcării.

"Deţinerea unei astfel de capacităţi aeriene este o premieră în istoria mişcărilor de rezistenţă (împotriva Israelului) din Liban şi din regiune", a adăugat acesta.

"Nu este prima dată (când o dronă este trimisă) şi nu va fi ultima dată. Vom putea ajunge în toate zonele" din Israel, a prevenit Nasrallah.

În 2006, în războiul împotriva Israelului Hezbollah a mai trimis o dronă complexă pentru a survola stat israelian.

La 6 octombrie, armata israeliană a anunţat că un avion fără pilot de origine necunoscută a fost doborât de către aviaţie în sudul ţării după ce a survolat spaţiul aerian israelian.

Joi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hezbollah că a trimis această dronă şi a promis că va proteja "cu hotărîre" frontierele statului evreu.

Acest aparat "nu este rus, este de fabricaţie iraniană şi a fost ansamblat şi montat în Liban", a continuat Nasrallah în timp ce Iranul, susţinător politico-militar al Hezbollah, este inamicul declarat al statului evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici