Hezbollah susţine că nu ştie nimic despre atacul asupra lui Rushdie

Un oficial al grupării armate libaneze Hezbollah, susţinută de Iran, a declarat sâmbătă că grupul nu deţine informaţii despre atacul asupra lui Salman Rushdie, potrivit Reuters.

269 afișări
Imaginea articolului Hezbollah susţine că nu ştie nimic despre atacul asupra lui Rushdie

Hezbollah susţine că nu ştie nimic despre atacul asupra lui Rushdie

„Nu ştim nimic despre acest subiect, aşa că nu vom comenta", a declarat oficialul pentru Reuters, sub rezerva anonimatului.

Hezbollah este susţinută de Iran, al cărui fost lider suprem, ayatollahul Ruhollah Khomeini, a pronunţat în 1988 o fatwa (edict religios), prin care îi îndemna pe musulmani să îl ucidă pe Rushdie pentru blasfemie.

Presupusul atacator a fost identificat de poliţie ca fiind Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din New Jersey. Matar este de origine libaneză, iar familia sa provine din oraşul Yaroun, din sudul Libanului, a declarat pentru Reuters primarul din Yaroun, Ali Tehfe.

Tehfe a spus că părinţii au emigrat în Statele Unite ale Americii, iar Matar s-a născut şi a crescut acolo.

Întrebat dacă Matar sau părinţii săi erau afiliaţi sau simpatizanţi Hezbollah, Tehfe a spus că nu are „niciun fel de informaţii" cu privire la opiniile politice ale părinţilor sau ale lui Matar, deoarece aceştia locuiau în străinătate.

Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost atacat pe o scenă în New York, iar acum este conectat la un ventilator şi nu poate vorbi.

„Salman îşi va pierde probabil un ochi, nervii din braţ i-au fost secţionaţi, iar ficatul i-a fost afectat", a declarat agentul său.

Rushdie a fost înjunghiat cel puţin o dată în gât şi în abdomen, au declarat autorităţile americane. El a fost transportat cu elicopterul la un spital din Erie, Pennsylvania.

Rushdie, care s-a născut într-o familie musulmană din Kashmiri în Bombay, s-a confruntat cu ameninţări cu moartea după ce în 1988 a publicat al patrulea roman al său, „Versetele satanice", despre care unii musulmani au spus că ar conţine blasfemii. Romanul a fost interzis în multe ţări cu populaţie musulmană numeroasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hezbollah,
rushdie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici