Hillary Clinton afirmă că a folosit adresa de mail privată, încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială, la sugestia lui Colin Powell

Candidata Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a declarat anchetatorilor federali că fostul secretar de Stat Colin Powell i-ar fi sugerat să folosească o adresă de email privată, informează site-ul agenţiei Reuters care citează presa americană.

532 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton afirmă că a folosit adresa de mail privată,  încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială, la sugestia lui Colin Powell

Hillary Clinton afirmă că a folosit adresa de mail privată la sugestia lui Colin Powell, încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială (Imagine AFP)

Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat, încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială.

Potrivit cotidianului american New York Times, aceste informaţii provin dintr-un raport înmânat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) Congresului SUA, care conţine detaliile din cadrul unei întrevederi de trei ore cu Hillary Clinton. Cotidianul a citat o conversaţie în care Colin Powell i-a recomandat să folosească emailul privat exceptând situaţiile care implicau informaţii clasificate. În anul 2009, Clinton i-ar fi cerut sfatul acestuia în privinţa schimburilor de emailuri efectuate de el în timpul administraţiei lui George W. Bush., cât timp a ocupat funcţia de Şef al statului major interarme.

Biroul care-l reprezintă pe Colin Powell a declarat că acesta nu îşi poate aminti conversaţia avută cu Hillary Clinton. Îşi aminteşte însă că i-ar fi descris sistemul utilizat de el acesteia, dar nu i-ar fi sugerat lui Clinton să procedeze similar.

"Colin Powell i-a scris fostului secretar de stat Clinton un email memoriu descriindu-i felul în care el foloseşte contul său AOL pentru mesajele neclasificate şi cum a îmbunăţit sistemul de comunicare în cadrul Departamentului de stat american. În acelaşi timp nu exista un sistem echivalent în cadrul departamentului", potrivit declaraţiei Biroului Colin Powell.

Conform aceleiaşi declaraţii, acesta a folosit un computer al departamentului pentru a manevra informaţia clasificată.

Powell a afirmat că nu a avut alte posibilităţi decât să utilizeze contul său privat, în măsura în care departamentul nu deţinea în anul 2011 un sistem de email funcţional.

Republicanii au condamnat în mod repetat folosirea exclusivă a e-mailul personal de către Clinton pe când era secretar de Stat al SUA.

Biroul Federal pentru Investigaţii din Statele Unite nu a recomandat însă punerea sub acuzare a fostului secretar de Stat Hillary Clinton, în cazul utilizării mailului şi gestionării informaţiilor clasificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici