Hillary Clinton consideră că eliminarea liderului reţelei Stat Islamic este o prioritate

Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane, este de părere că eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, este o prioritate şi insistă că Trump nu are un plan concret pentru a învinge jihadiştii, scrie site-ul agenţiei AFP.

959 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton consideră că eliminarea liderului reţelei Stat Islamic este o prioritate

Hillary Clinton consideră că eliminarea liderului reţelei Stat Islamic este o prioritate

"Eliminarea liderului ISIS (Stat Islamic, n.red) ar trebuie să fie o prioritate absolută," a declarat Hillary Clinton la o conferinţă de presă organizată la New York.

"Eliminarea lui al-Baghdad va necesita eforturi susţinute, dar va trimite un mesaj clar că nimeni nu poate orchestra sau inspira atacuri împotriva Statelor Unite şi apoi să scape cu asta," a completat candidata.

Clinton şi contracandidatul ei republican, Donald Trump, au participat miercuri la un forum pe teme de politică externă.

Când a fost întrebat la forum despre strategia lui de a opri răspândirea terorismului la nivel mondial, "răspunsul lui Trump a fost simplu: le va lua petrolul," a afirmat Clinton.

"Spune că planul lui este secret, însă adevărul este că pur şi simplu nu are unul. Şi acest lucru nu este doar periculos, dar ar trebui să fie descalificant," a adăugat ea.

Cu ocazia forumului, Trump l-a lăudat pe preşedintele rus Vladimir Putin, despre care a spus că "A fost un lider. Mult mai mult decât a fost preşedintele nostru (Obama n.red)",

"Acest lucru nu este doar lipsit de patriotism şi jignitor la adresa oamenilor din această ţară, precum şi la adresa comandantul nostru suprem, dar este chiar înfricoşător", a declarat Clinton.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici