Hillary Clinton îl atacă în mod indirect pe Donald Trump în legătură cu Israelul: "Nu avem nevoie de un preşedinte care spune lunea că e neutru, marţea că e pro-Israel"

Candidata democrată la Casa Albă Hillary Clinton a declarat luni că Statele Unite nu au nevoie de un preşedinte "neutru" faţă de Israel şi nici de o politică externă care "să ne insulte prietenii", criticându-l în mod implicit pe adversarul ei republican Donald Trump, relatează AFP online.

2741 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton îl atacă în mod indirect pe Donald Trump în legătură cu Israelul: "Nu avem nevoie de un preşedinte care spune lunea că e neutru, marţea că e pro-Israel"

Hillary Clinton îl atacă în mod indirect pe Donald Trump în legătură cu Israelul: "Nu avem nevoie de un preşedinte care spune lunea că e neutru, marţea că e pro-Israel"

"Da, avem nevoie de constanţă, ci nu de un preşedinte care spune lunea că este neutru, marţea că este pro-Israel, iar miercurea nu ştiu ce altceva pentru că totul este negociabil (...). Securitatea Israelului nu este negociabilă", a declarat Clinton la Washington, la Conferinţa anuală a grupului de lobby proisraelian AIPAC.

Favoritul în alegerile primare republicane Donald Trump urmează să susţină un discurs la această Conferinţă luni seara.

"În această (luni) seara, veţi auzi candidaţi cu viziuni diferite de cea a leadershipului Americii în această regiune şi în lume", a continuat Clinton.

"Veţi putea întrezări o potenţială politică externă care ne insultă prietenii, nu colaborează cu ei, care ne va încuraja adversarii, ci nu-i va învinge", a continuat ea, în faţa celor aproximativ 15.000 de participanţi la eveniment.

"Toată această muncă - în vederea apărării legitimităţii Israelului, dezvoltării securităţii sale şi relaţiilor economice, atingerii altui nivel al alianţei - depinde de alegerea unui preşedinte profund angajat în viitorul Israelului", a subliniat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici