Hillary Clinton oferă asigurări Iordaniei privind sprijinul SUA în aceste "vremuri dificile"

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, l-a sunat joi pe regele Abdallah al II-lea al Iordaniei, pentru a-i oferi asigurări privind sprijinul său "în aceste vremuri dificile", în contextul în care regimul se confruntă cu o mişcare de contestare, a anunţat un purtător de cuvânt.

56 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton oferă asigurări Iordaniei privind sprijinul SUA în aceste "vremuri dificile"

Hillary Clinton oferă asigurări Iordaniei privind sprijinul SUA în aceste "vremuri dificile" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regele Abdallah al II-lea l-a destituit marţi pe premierul său, pentru a calma presiunile protestatarilor din stradă, care cereau plecarea sa. Dar opoziţia islamistă l-a criticat pentru alegerea înlocuitorului acestuia, Maarouf Bakhit.

Clinton a discutat timp de 15 minute, la telefon, cu regele Abdallah. Ea i-a dat asigurări că Statele Unite "abia aşteaptă să coopereze cu premierul Bakhit şi membrii noului Guvern iordanian", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

Secretarul american a insistat asupra importanţei, pentru Statele Unite, a "continuării excelentei relaţii cu Iordania", adăugând că americanii sunt "dornici să susţină Iordania în aceste vremuri dificile".

Principala forţă a opoziţiei iordaniene, Frontul Acţiunii Islamice (FAI), aripa politică a mişcării Fraţii Musulmani, a făcut apel la organizarea unei noi manifestaţii, vineri, după cele organizate în ultimele zile. Aceste manifestaţii nu sunt străine de cele din Tunisia şi Egipt.

"Vom susţine eforturile Iordaniei de a întreprinde reforme politice şi economice", a adăugat Crowley, notând că regele Abdallah a recunsocut faptul că ritmul reformelor a "încetinit".

"Avem un program de ajutor economic foarte important cu Iordania. Acesta va continua. De asemenea, vom coopera cu această ţară pentru a vedea cum putem să susţinem dinamica reformei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici