Hillary Clinton promite să facă lumină referitor la securitatea consulatului din Libia

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, s-a angajat marţi să facă lumină în ceea ce priveşte condiţiile de securitate de la consulatul din Benghazi asigurate înainte de atacul de la 11 septembrie, reacţionând astfel la o serie de critici lansate de republicani.

123 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton promite să facă lumină referitor la securitatea consulatului din Libia

Hillary Clinton promite să facă lumină referitor la securitatea consulatului din Libia (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Într-o scrisoare ce a fost făcută publică marţi, republicanul Darell Issa a afirmat că "numeroşi responsabili ai Guvernului federal i-au confirmat că reprezentanţa diplomatică americană din Libia a cerut de mai multe ori o întărire a securităţii la Benghazi, înainte de atacul de la 11 septembrie".

"Dar Washingtonul nu a îndeplinit această solicitare de mijloace suplimentare", a afirmat alesul republican.

Hillary Clinton, care a răspuns printr-o scrisoare transmisă presei de către Departamentul de Stat, a dat asigurări că "va colabora" cu Congresul.

"Dorim acelaşi rezultat: un inventar complet şi exact cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi o modalitate de a evita ca un astfel de eveniment să se repete", a afirmat secretarul de Stat.

În atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi şi-au pierdut viaţa patru americani, printre care şi ambasadorul Christopher Stevens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici