Hillary Clinton: Soţia şi fiica lui Muammar Kadhafi au părăsit Libia şi se află în Tunisia

Soţia şi fiica lui Muammar Kadhafi au fugit din Libia şi se află în Tunisia, a declarat secretarul de Stat american, Hillary Clinton, însă un purtător de cuvânt al regimului libian a dezminţit informaţia, precizând că acestea se află la Tripoli.

606 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Soţia şi fiica lui Muammar Kadhafi au părăsit Libia şi se află în Tunisia

Hillary Clinton: Soţia şi fiica lui Muammar Kadhafi au părăsit Libia şi se află în Tunisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa internaţională a publicat în ultimele zile mai multe informaţii privind posibila fugă din Libia a soţiei şi a fiicei lui Kadhafi, precum şi la plecarea din ţară a ministrului libian al Petrolului.

"Presiunea asupra regimului Kadhafi s-a intensificat până la punctul în care soţia şi fiica lui Kadhafi au fugit în Tunisia", a declarat Clinton joi seară, pentru postul de televiziune CBS, precizând că plecarea celor două a avut loc "în ultimele 48 de ore".

Autorităţile tunisiene dezminţiseră însă, în cursul zilei de joi, informaţiile privind prezenţa lor pe teritoriul Tunisiei. "Aceste informaţii sunt complet false", a declarat o sursă guvernamentală tunisiană, adăugând că "nici unul dintre membrii familiei Kadhafi nu a ajuns la graniţa" dintre cele două ţări.

În privinţa ministrului Petrolului, Chukri Ghanem, surse apropiate de guvernul tunisian au afirmat că acesta a părăsit Libia la 14 mai, trecând pe la punctul de frontieră Ras Jedir, şi se află într-un hotel din Djerba.

Purtătorul de cuvânt al guvernului libian a dezminţit însă informaţiile privind plecarea celor trei din Libia. "Soţia colonelului Kadhafi, Safia, este bine, este sănătoasă şi se află la Tripoli", a afirmat Moussa Ibrahim, precizând că şi fiica acestuia, Aisha, este tot în capitala libiană.

Ibrahim a adăugat că ministrul Petrolului se află într-o misiune în Tunisia, urmând să facă şi un turneu în mai multe ţări europene şi să revină ulterior în Egipt. "Din câte ştim noi, continuă să lucreze, este în continuare responsabil libian", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici