Hillary Clinton: SUA au piratat site-uri Al-Qaida pentru a-i contracara propaganda

Experţi americani au reuşit să spargă site-uri de Internet deţinute de militanţi Al-Qaida din Yemen şi să difuzeze mesaje care să contracareze propaganda mişcării islamiste, a declarat miercuri seară secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton.

130 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: SUA au piratat site-uri Al-Qaida pentru a-i contracara propaganda

Hillary Clinton: SUA au piratat site-uri Al-Qaida pentru a-i contracara propaganda (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

O unitate specială a Departamentului de Stat a vizat o campanie de propagandă care prin intermediul site-urilor de Internet tribale "se lăuda cu uciderea americanilor şi încerca să recruteze noi simpatizanţi", a explicat aceasta în cadrul unui dineu cu responsabili ai serviciilor speciale americane (Special Operations Command), bazate la Tampa, Florida (sud-est).

"În decursul a 48 de ore, echipa noastră a publicat pe aceleaşi site-uri versiuni modificate ale mesajelor lor afişând bilanţul morţilor în atentatele Al-Qaida printre poporul yemenit", a precizat aceasta.

"Am constatat că eforturile noastre au început să aibă un impact deoarece extremiştii şi-au manifestat nemulţumirea şi le-au cerut simpatizanţilor să nu creadă tot ceea ce citesc pe Internet", a adăugat ea.

Această infiltrare, întreprinsă de noul "Centru de comunicări strategice" al Departamentului de Stat, face parte dintr-o operaţiune mai extinsă prin care experţi web care vorbesc fluent arabă, somaleză şi urdu (limba oficială a Pakistanului), supraveghează Internetul şi se folosesc de reţelele sociale pentru a diminua propaganda Al-Qaida şi pentru a denunţa atentatele.

Luni, cel puţin 96 de soldaţi au fost ucişi şi alţi peste 300 au fost răniţi după ce un bărbat ce purta o uniformă militară s-a aruncat în aer în mijlocul soldaţilor care pregăteau defilarea prevăzută cu ocazia celei de-a 22-a aniversări a unificării Yemenului, un atentat revendicat de Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici