Hillary Clinton vrea aplicarea unor "sancţiuni mai stricte" împotriva Iranului

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, s-a declarat în favoarea aplicării unor "sancţiuni mai stricte" împotriva Iranului, cu scopul de a determina "schimbarea comportamentului regimului", într-un interviu acordat marţi seara televiziunii venezuelene.

9 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton vrea aplicarea unor "sancţiuni mai stricte" împotriva Iranului

Hillary Clinton vrea aplicarea unor "sancţiuni mai stricte" împotriva Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom cere comunităţii internaţionale să ni se alăture pentru a impune sancţiuni mai stricte împotriva Iranului, pentru a încerca astfel schimbarea comportamentului regimului", a declarat Clinton în acest interviu, acordat la Washington postului de televiziune Globovision.

Ea a exprimat "îngrijorarea" Statelor Unite cu privire la natura regimului iranian, la "cursa sa către înarmarea nucleară (...) şi susţinerea continuă a terorismului".

"Am putut constata în aceste ultime săptămâni că Iranul nu îşi respectă propria sa democraţie", a adăugat secretarul de Stat, referindu-se la realegerea contestată, la 12 iunie, a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

În opinia acesteia, "nu este prea înţelept să te asociezi cu un regim care este respins de propriii săi cetăţeni".

Preşedintele Barack Obama a anunţat recent că aşteaptă înregistrarea unor progrese până la sfârşitul anului în cadrul politicii sale de deschidere faţă de Iran, fără să excludă, însă, "o gamă de măsuri", în special înăsprirea sancţiunilor, în cazul în care Teheranul îşi continuă controversatul program nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici