Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiştii înapoi

Guvernul din Hong Kong a anunţat că intenţionează să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, ca parte a eforturilor de a revigora industria turismului şi de a atrage vizitatorii înapoi în oraş.

3358 afișări
Imaginea articolului Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiştii înapoi

Iniţiativa "Hello Hong Kong" a fost dezvăluită joi, dar a fost în lucru de peste doi ani, din timpul pandemiei.

Biletele vor fi distribuite între cele trei companii aeriene ale oraşului: Cathay Pacific, HK Express şi Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat oraşul aproximativ 254,8 milioane de dolari în total, notează CNN.

Călătorii dornici să viziteze oraşul Hong Kong pot vizita pagina World of Winners începând cu 1 martie pentru a-şi înscrie numele în loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate în trei valuri: de la 1 martie pentru persoanele din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie pentru persoanele care locuiesc în China continentală şi de la 1 mai pentru rezidenţii din restul lumii.

Politica strictă a Chinei privind COVID-19 a dus la prăbuşirea turismului

Călătoriile în şi din Hong Kong au fost dificile şi costisitoare în timpul pandemiei. Carantina strictă, care a atins un maxim de 21 de zile de izolare, şi cerinţele pentru mai multe teste PCR au ţinut departe majoritatea călătorilor.

Aceste carantine au fost servite în hoteluri şi au fost plătite de călători. Cei care au fost depistaţi pozitiv la sosire la virus au fost trimişi în unităţi guvernamentale. Intrarea în oraş a fost limitată la rezidenţii din Hong Kong.

Înainte de pandemie, Hong Kong-ul avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obişnuit. Până în 2022, acest număr a scăzut la aproximativ 100.000.

În momentul în care directorul executiv al oraşului, John Lee, a anunţat în septembrie 2022 că se va pune capăt carantinei, unii s-au temut că ar putea fi prea târziu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici