Hristos a înviat! Premieră istorică: slujba de Paşte de la Vatican, fără enoriaşi. Papa Francisc a acordat binecuvântarea Urbi et Orbi: Întreaga omenire suferă şi trebuie să fie unită pentru a depăşi pandemia

Slujba de Paşte de la Vatican s-a desfăşurat pentru prima dată fără enoriaşi. Papa Francisc a transmis un mesaj emoţionant în care aminteşte de suferintele la care este supusă omenirea în ultimele luni, de la izbunirea pandemiei de coronavirus. Suveranul Pontif a făcut apel la pace, la încheierea războiului din Siria şi a tensiunilor din Yemen.

2366 afișări
Imaginea articolului Hristos a înviat! Premieră istorică: slujba de Paşte de la Vatican, fără enoriaşi. Papa Francisc a acordat binecuvântarea Urbi et Orbi: Întreaga omenire suferă şi trebuie să fie unită pentru a depăşi pandemia

Foto: Profimedia

Papa Francisc a acordat tuturor binecuvântarea Urbi et Orbi.
 
Declaraţiile Papei Francisc:
 
Cel Înviat este cel răstignit, către El ne îndreptăm privirea ca să vindece rănile omenirii suferinde.
 
Gândul meu astăzi se îndreaptă spre aceştia care sunt afectaţi direct de coronavirus, către bolnavi, către rudele acestora.
 
Domnul vieţii să îl primească în împărăţia sa pe cei decedaţi şi să le dea speranţa celor în încercare.
 
În aceste săptămâni, viaţa a milioane de oameni s-a schimbat dintr-o dată.
 

De noaptea de Înviere, Papa Francisc a îndemnat lumea să „nu se cedeze în faţa fricii” şi s-a concentrat pe un „mesaj al speranţei”, în timpul slujbei din ajunul Paştelui catolic, desfăşurată în Bazilica Sfântul Petru goală, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

La slujba, care are loc în mod normal într-o bazilică plină cu aproximativ 10.000 de oameni, au putut asista de data aceasta doar 20 de persoane, inclusiv câţiva diaconi şi un cor mai mic decât de obicei. Din cauza epidemiei de coronavirus s-a renunţat la mai multe caracteristici tradiţionale, cum ar fi botezul adulţilor convertiţi şi o procesiune lungă pe culoarul principal al celei mai mari biserici a creştinătăţii.
 
Toate activităţile săptămânii sfinte ale papei au fost modificate, având loc fără participarea publicului.
 
La fel se va întâmpla şi în cadrul punctului culminant din Duminica Paştilor, când Francisc va conduce slujba de Paşte şi va transmite binecuvântarea şi mesajul „Urbi et Orbi” (către oraş şi lume).
 
Liturghia din Duminica Paştelui atrage, de obicei, până la 100.000 de oameni în Piaţa Sf. Petru. În acest an, în schimb, slujba va avea loc în interiorul bazilicii, cu o adunare simbolică de mai puţin de 20 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici