HRW: Miliţiile din Osetia de Sud au incendiat satele georgiene intenţionat

Imagini din satelit obţinute de Naţiunile Unite înfăţişează sate din Osetia de Sud incendiate în mod intenţionat, a anunţat vineri organizaţia pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch (HRW).

250 afișări
Imaginea articolului HRW: Miliţiile din Osetia de Sud au incendiat satele georgiene intenţionat

Doi bătrâni dintr-un sat georgian stau lângă casa distrusă de foc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Human Rights Watch, distrugerea satelor din jurul oraşului Ţhinvali, capitala Osetiei de Sud, a fost provocată de incendii declanşate în mod intenţionat şi nu de conflicte armate.

"Anchetatorii din cadrul Human Rights Watch au văzut cu ochii lor miliţii din Osetia de Sud prădând şi incendiind satele georgiene în timpul anchetei lor în această regiune", a declarat Rachel Denber, directoare adjunctă a organizaţiei pentru Europa şi Asia Centrală, într-un comunicat.

"Aceste imagini din satelit arată cât de mult s-au extins incendiile din aceste sate în ultimele două săptămâni", a adăugat ea.

Surprinse dintr-un satelit comercial la 19 august, aceste imagini au fost analizate de experţi ai ONU la Geneva, şi transformate într-o hartă pentru a ajuta agenţiile ONU şi comunitatea internaţională în eforturile umanitare în teritoriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici