HRW: Rusia a folosit bombe cu submuniţii în Georgia

Rusia a folosit bombe cu submuniţii în zone locuite din Georgia, provocând moartea a cel puţin 11 persoane, a denunţat vineri organizaţia neguvernamentală americană Human Rights Watch (HRW).

14 afișări
Imaginea articolului HRW: Rusia a folosit bombe cu submuniţii în Georgia

HRW: Rusia a folosit bombe cu submuniţii în Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

HRW arată că a ajuns la această concluzie după ce a interogat numeroase victime, medici şi militari din Georgia, şi a examinat o serie de fotografii şi înregistrări video din timpul atacului.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat imediat această informaţie.

Bombele, de tip RBK-250, au fost lansate la 12 august deasupra oraşului Ruisi, din regiunea Gori, în apropiere de republica separatistă georgiană Osetia de Sud, provocând moartea a trei persoane, potrivit HRW.

În aceeaşi zi, oraşul Gori a fost ţinta unor bombe cu submuniţii, şi cel puţin opt civili au fost ucişi, printre care şi jurnalistul olandez Stan Storimans, adaugă organizaţia. Alte zeci de persoane au fost rănite, printre care şi un alt jurnalist, israelianul Zadok Yehezkeli.

Organizaţia precizează că Rusia nu s-a alăturat statelor care au cerut, la conferinţa de la Oslo din februarie 2007, interzicerea armelor cu submuniţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici