Hu Jintao merge la Moscova pentru aniversarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele chinez, Hu Jintao, va merge la Moscova la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a asista la ceremoniile care marchează împlinirea a 65 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

11 afișări
Imaginea articolului Hu Jintao merge la Moscova pentru aniversarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial

Hu Jintao merge la Moscova pentru aniversarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La invitaţia preşedintelui rus (Dmitri) Medvedev, preşedintele Hu Jintao va asista la festivităţile care marchează victoria în războiul de apărare a ţării, la Moscova, la 8 şi 9 mai", declară ministerul, într-un scurt comunicat pe site-ul său.

Cel de-al Doilea Război Mondial s-a terminat oficial în Europa la 8 mai 1945, a doua zi după capitularea necondiţionată a Germaniei naziste la Reims. La cererea Moscovei, actul de capitulare a fost semnat din nou la Berlin în zona de ocupaţie sovietică, la 9 mai.

Hu efectuase o vizită de stat în Rusia în iunie 2009, apoi prim-ministrul rus Vladimir Putin a mers în China în octombrie, într-o vizită marcată de semnarea unor contracte importante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici