Hugo Chavez îi recomandă lui Obama "revoluţia socialistă"

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, i-a recomandat omologului său american, Barack Obama, să aplice o "revoluţie socialistă", apreciind că aceasta este "singura cale" de ieşire din criza economică mondială.

18 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez îi recomandă lui Obama "revoluţia socialistă"

Hugo Chavez îi recomandă lui Obama "revoluţia socialistă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este criticat pentru că se spune că merge direct către socialism. Vino, Obama, alături de noi şi îndreaptă-te către socialism. Vino, este singura cale", a spus Chavez, în cursul unei vizite la o uzină siderurgică aflată în construcţie în statul Bolivar.

Lider al stângii radicale din America Latină, Chavez, un aliat apropiat al lui Fidel Castro, a avut relaţii foarte tensionate cu fostul preşedinte american George W. Bush, dar a adoptat un ton moderat faţă de succesorul acestuia.

"Imaginaţi-vă o revoluţie socialistă în Statele Unite; nimic nu este imposibil. Cine ar fi crezut în 1980 că Uniunea Sovietică va dispărea?", a adăugat el.

Chavez, al cărui guvern a declanşat un val de naţionalizări după venirea la putere, cu zece ani în urmă, a afirmat că "modelul capitalist şi valorile sale perverse au eşuat" şi a prezis "sfârşitul imperiului american".

Citeşte şi:

Chavez ordonă intervenţia armatei în industria agroalimentară

Hugo Chavez poate candida din nou la preşedinţie

"Era Obama", întâmpinată de liderii lumii cu speranţe, dar şi scepticism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici