Hugo Chavez pleacă vineri în Cuba, pentru a fi operat luni sau marţi

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a anunţat joi că va pleca vineri în Cuba, unde va suferi o intervenţie chirurgicală luni sau marţi asupra unei leziuni aflată în zona de unde i-a fost extirpată o tumoare canceroasă în iunie 2011.

87 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez pleacă vineri în Cuba, pentru a fi operat luni sau marţi

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri radiotelevizată, Chavez a anunţat că va pleca vineri în La Havana, pentru a fi suspus unor "examene pregătitoare" înaintea "intervenţiei chirurgicale ce va fi (efectuată) în primele zile ale săptămânii viitoare, luni sau marţi".

Preşedintele venezuelean a adăugat că urmează să efectueze deplasarea împreună cu un grup de funcţionari, "cu scopul de a rămâne în contact permanent în fiecare zi" cu ţara, şi că sejurul său în Cuba va dura "mai multe zile", exprimându-şi speranţa că acestea vor fi "cât mai puţine posibil".

Anterior, Parlamentul l-a autorizat pe preşedinte să părăsească ţara pentru o perioadă mai mare de cinci zile.

Chavez a anunţat marţi că se va deplasa în câteva zile în capitala cubaneză La Havana, cu scopul de a-i fi extirpată, din nou, o leziune care are o probabilitate ridicată să fie canceroasă, din zona de unde i-a fost extirpată deja, în iunie 2011, o tumoare malignă, într-un spital cubanez.

Joi el a mulţumit poporului venezuelean şi liderilor din regiune pentru mesajele de susţinere pe care i le-au trimis.

Hugo Chavez, aflat la putere din 1999, a declarat că s-a vindecat de un cancer diagnosticat în 2011, de care a fost deja operat. El a confirmat, de asemenea, că intenţionează să participe la alegerile prezidenţiale din 7 octombrie, în vederea obţinerii unui nou mandat de şase ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici