Hugo Chavez şi-a reluat activitatea ca preşedinte, în Cuba

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, operat de cancer marţi, în Cuba, şi-a reluat activitatea de conducător în timpul sejurului în această ţară, a anunţat duminică, la Havana, ministrul venezuelean pentru Ştiinţă şi Tehnologie Jorge Arreaza.

323 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez şi-a reluat activitatea ca preşedinte, în Cuba

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De alaltăieri (vineri), conducătorul a început să discute cu noi şi să ne dea instrucţiuni despre ceea ce trebuie să facă ţara noastră", a declarat telefonic Arreaza pentru postul public venezuelean VTV.

"Evoluţia stării sale de sănătate este pozitivă şi se ameliorează pe zi ce trece, oră de oră", a oferit asigurări Arreaza, în timp ce alegătorii din Venezuela votau, duminică, pentru alegerea de guvernatori şi consilieri regionali.

Potrivit lui Arreaza, preşedintele "a lansat un apel către toţi venezuelenii, dar mai ales către patrioţi (...) să şi exercite dreptul de vot, pentru a consolida progresele realizate pe calea justiţiei sociale".

Hugo Chavez a fost operat marţi, în Cuba, de un cancer a cărui locarizare nu este cunoscută.

Înainte de a fi supus unei intervenţii, a patra în decurs de 17 luni, Chavez, care urmează să înceapă un nou mandat de preşedinte la 10 ianuarie (în urma alegerilor din noiembrie), a anunţat că ar putea să se afle în "incapacitatea" de a asuma funcţia şi l-a desemnat ca succesor pe vicepreşedintele Nicolas Maduro.

În această eventualitate, Maduro va prelua preşedinţia provizoriu şi va fi candidat oficial în alegeri prezidenţiale, care ar urma să fie organizate într-un termen de 30 de zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici