Hugo Chavez va candida pentru un nou mandat prezidenţial în 2012, deşi suferă de cancer

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a afirmat marţi că îşi menţine candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2012, iar faptul că suferă de cancer nu semnifică începutul unui proces de tranziţie la conducerea ţării sau a partidului.

146 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez va candida pentru un nou mandat prezidenţial în 2012, deşi suferă de cancer

Hugo Chavez va candida pentru un nou mandat prezidenţial în 2012, deşi suferă de cancer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Opoziţia şi contrarevoluţia sunt pe punctul de a spune că Hugo Chavez e terminat, că este pe punctul de a muri, că trebuie să renunţe (la putere), că tranziţia va avea loc înainte de alegeri (...) Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu voinţa noastră, le vom depăşi pe toate", a spus Chavez, într-o scurtă intervenţie telefonică în timpul unei şedinţe de Guvern.

"Sunt aici, în cazarma mea, în plină convalescenţă, în plină luptă pentru viaţă. Vă promit că voi supravieţui, că voi trăi mulţi ani", a spus el.

Hugo Chavez, în vârstă de 56 de ani, a fost operat la 20 iunie, la Havana, pentru extirparea unei tumori canceroase, şi a rămas în Cuba aproximativ o lună. De la revenirea la Caracas, el a avut mai multe scurte apariţii televizate, în încercarea de a combate zvonurile privind o eventuală tranziţie la conducerea ţării.

Chavez trebuie să urmeze un tratament medical strict şi să-şi reducă apariţiile publice, însă guvernul nu a făcut încă nici un anunţ oficial privind gravitatea bolii sau tratamentul prescris. Preşedintele venezuelan, ales de trei ori la conducerea ţării, se bucură, potrivit sondajelor, de o cotă de popularitate de circa 50 la sută şi intenţionează să candideze pentru un nou mandat la alegerile de la sfârşitul anului viitor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici