Human Rights Watch: Administraţia Bolsonaro încalcă drepturile fundamentale ale omului

Organizaţia non-guvernamentală Human Rights Watch susţine că Administraţia preşedintelui brazilian, Jair Bolsonaro, încalcă drepturile fundamentale ale omului şi ameninţă democraţia din această ţară, potrivit unui raport al organizaţiei, citat de France 24.

264 afișări
Imaginea articolului Human Rights Watch: Administraţia Bolsonaro încalcă drepturile fundamentale ale omului

Human Rights Watch: Administraţia Bolsonaro încalcă drepturile fundamentale ale omului

Directorul Human Rights Watch, Kenneth Roth, l-a acuzat miercuri pe Bolsonaro că a dat undă verde Poliţiei pentru folosirea armelor letale în mod nejustificat şi că ar fi periclitat eforturile privind lupta împotriva torturii.

De asemenea, Roth l-a acuzat pe liderul de la Brasilia pentru atacurile împotriva activiştilor pentru protecţia mediului şi pentru încurajarea defrişărilor ilegale din Pădurea Amazoniană, grav afectată de incendii în ultimele luni. Incendiile din Pădurea Amazoniană au provocat nemulţumire la nivel mondial şi o criză la nivelul politicii externe a Braziliei.

„Vedem că preşedintele Bolsonaro atacă pe faţă drepturile fundamentale ale omului prin intermediul declaraţiilor şi politicilor sale”, a declarat Roth la São Paulo.

Administraţia preşedintelui Jair Bolsonaro nu a comentat declaraţiile directorului Human Rights Watch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici