Human Rights Watch: Cele mai mari represiuni împotriva societăţii civile din Rusia postsovietică, în 2012

Autorităţile ruse au desfăşurat, în 2012, împotriva societăţii civile, cele mai mari represiuni de la destrămarea Uniunii Sovietice, în urmă cu 21 de ani, a afirmat joi organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), în prezentarea raportului său anual.

180 afișări
Imaginea articolului Human Rights Watch: Cele mai mari represiuni împotriva societăţii civile din Rusia postsovietică, în 2012

Human Rights Watch: Cele mai mari represiuni împotriva societăţii civile din Rusia postsovietică, în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În 2012, autorităţile ruse au lansat împotriva societăţii civile represiunile de cea mai mare amploare din istoria Rusiei postsovietice", a afirmat organizaţia cu sediul la New York, într-un comunicat în limba rusă care însoţeşte prezentarea raportului.

"A fost cel mai rău an pentru drepturile omului din istoria recentă a Rusiei", a declarat directorul HRW pentru Europa şi Asia Centrală, Hugh Williamson, citat în raport.

"De la revenirea lui Vladimir Putin la preşedinţie, în mai, Parlamentul dominat de membrii partidului pro-Putin Rusia Unită a adoptat o serie de legi care impun restricţii considerabile împotriva societăţii civile", a deplâns HRW în comunicat.

Printre aceste legi, una obligă organizaţiile neguvernamentale ruseşti care beneficiază de subvenţii străine să se declare "agenţi ai străinilor", o alta extinde în mod vag noţiunile de trădare şi spionaj, iar o a treia consolidează în mod considerabil sancţiunile în caz de incidente în timpul manifestaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici