Hutt River, cea mai veche micronaţiune din Australia, a dispărut din cauza coronavirusului

  • "Regatul" Hutt River, cu o istorie de 50 de ani în spate, s-a destrămat din cauza pandemiei
  • Micronaţiunea a fost fondată de Leonard Casley, care s-a autoprocalamat prinţ
  • Hutt River se află într-o zonă izolată, în vestul Australiei, şi are o populaţie de aproximativ 30 de persoane
2501 afișări
Imaginea articolului Hutt River, cea mai veche micronaţiune din Australia, a dispărut din cauza coronavirusului

Sursa FOTO: Profimedia

Hutt River, un "regat" din Australia de Vest, format de un prinţ autoproclamat, s-a destrămat din cauza taxelor uriaşe, dar şi a efectelor economice cauzate de pandemia de coronavirus, relatează CNN.

Micronaţiunea Hutt River a fost fondată în 1970 de către Leonard Casley, care ulterior a devenit prinţ aici. El a spus că a profitat de o portiţă legislativă pentru a înfiinţa principatul, într-o zonă izolată din vestul ţării.

Deşi se întinde pe 75 de kilometri pătraţi, Hutt River era populat de aproximativ 30 de persoane. Principatul, care nu a fost niciodată recunoscut de Australia, funcţiona ca o naţiune indepenentă, cu guvern propriu, care emitea vize, paşapoarte, permise de conducere. De asemenea, micronaţiune avea monedă proprie şi steag.

Când Leonard Casley a murit în februarie, a lăsat datorii la stat de peste 2 milioane de dolari americani, fapt ce i-a forţat pe succesorul lui să anunţe că pământul pe care se află Hutt River va fi vândut pentru ca taxele să fie plătite, astfel că micronaţiunea a capitulat şi s-a predat Australiei.

Pentru locuitorii de aici, turismul reprezenta principala sursă de venit, dar de la începutul crizei cauate de Covid-19, turiştii au dispărut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici