Iahtul lui Putin a părăsit de urgenţă şantierul naval german unde era modernizat. Presa germană: "Fuga" este cauzată de teamă că iahtul ar putea fi reţinut ca sancţiune

Iahtul lui Putin a părăsit de urgenţă şantierul naval Blohm+Voss după ce în presa germană au apărut informaţii despre locaţia sa.

134010 afișări
Imaginea articolului Iahtul lui Putin a părăsit de urgenţă şantierul naval german unde era modernizat. Presa germană: "Fuga" este cauzată de teamă că iahtul ar putea fi reţinut ca sancţiune

Iahtul lui Putin a părăsit de urgenţă şantierul naval german unde era modernizat. Presa germană: "Fugă" este cauzată de teamă că iahtul ar putea fi reţinut ca sancţiune

Ziarul "Bild" scrie că plecarea "în fugă" este cauzată de teamă că iahtul ar putea fi reţinut ca sancţiune pentru situaţia tot mai tensionată din Ucraina.

Iahtul este un gigant de 82 de metri lungime ce cântăreşte în jur de 2800 de tone şi poate atinge 18 de noduri. Valoare sa este estimată la 87 de milioane de euro. Iahtul se afla în şantier pentru ca două noi balcoane să fie ataşate, iar motoarele să fie revizuite.

Totuşi, nu datele tehnice au adus iahtul în atenţia publică, ci probabilul proprietar care conform presei germane este preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

După ce publicaţia Kieler Nachrichten a relatat despre modernizarea iahtului, nava a pornit brusc pe mare. Direcţia a fost EST, iar potrivit portalului marinetraffic.com, în prezent se foarte aproape de exclava rusă Kaliningrad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici