Ianukovici s-a întâlnit la Kiev cu miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia. Oficialii europeni au stabilit o SERIE DE SANCŢIUNI contra regimului ucrainean. UE relaxează regimul de vize pentru răniţi

Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia au sosit joi dimineaţa la Kiev, în încercarea de a convinge puterea şi opoziţia să găsească o soluţie la criza din ţară. Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au ajuns la un acord pentru impunerea de sancţiuni membrilor regimului din Ucraina implicaţi în reprimarea manifestaţiilor, printre măsuri figurând neacordarea de vize de călătorie şi blocarea averilor.

2817 afișări
Imaginea articolului Ianukovici s-a întâlnit la Kiev cu miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia. Oficialii europeni au stabilit o SERIE DE SANCŢIUNI contra regimului ucrainean. UE relaxează regimul de vize pentru răniţi

Viktor Ianukovici (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

UPDATE 19:56 Bruxellesul a decis relaxarea vizelor de intrare în spaţiul UE pentru persoanele rănite în Ucraina

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au decis
relaxarea regimului de acordare a vizelor pentru persoanele rănite în confruntările din Ucraina şi pentru disidenţii ucraineni, informează AFP.

"S-a decis relaxarea acordării vizelor pentru persoanele rănite şi pentru disidenţi. Uniunea Europeană este pregătită să furnizeze asistenţă medicală şi umanitară în Ucraina", a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino, după reuniunea desfăşurată la Bruxelles.

UPDATE 19:27 Miniştrii de Externe ai statelor UE au stabilit sancţiuni contra regimului ucrainean

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au ajuns la un acord pentru impunerea de sancţiuni membrilor regimului din Ucraina implicaţi în reprimarea manifestaţiilor, printre măsuri figurând neacordarea de vize de călătorie şi blocarea averilor.

"Am luat decizia, în strânsă cooperare cu cei trei miniştri care negociază la Kiev, să procedăm foarte rapid, în următoarele ore, la retragerea vizelor şi la blocarea averilor celor care sunt pătaţi de sânge", a declarat Emma Bonino, ministrul italian de Externe.

"Responsabilitatea pentru violenţe este a regimului Viktor Ianukovici, dar nu putem ignora faptul că există şi grupuri extremiste şi persoane infiltrate. Îi vizăm pe toţi cei pătaţi de sânge", a explicat oficialul italian, insistând pentru un "dialog esenţial" cu Rusia.

Deocamdată, UE nu a elaborat o listă cu persoanele vizate de sancţiuni, precizează surse diplomatice.

Miniştrii trimişi de UE negociază cu preşedintele Ucrainei un plan pentru depăşirea crizei

Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia negociază cu Administraţia Viktor Ianukovici şi cu liderii opoziţiei un plan pentru depăşirea crizei din Ucraina, anunţă surse diplomatice europene.

UPDATE 17:16 Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia au prelungit vizita la Kiev

Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia, veniţi joi la Kiev, au decis prelungirea vizitei, în efortul de a detensiona situaţia, anunţă surse diplomatice citate de AFP.

Laurent Fabius (Franţa), Frank-Walter Steinmeier (Germania) şi Radoslaw Sikorski (Polonia) urmau să revină la Bruxelles joi după-amiază pentru a participa la o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina.

"Cei trei miniştri vor rămâne la Kiev pentru moment, în contact cu Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton", a precizat un diplomat european.

Ianukovici s-a întâlnit la Kiev cu miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia

Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia au sosit joi dimineaţa la Kiev, în încercarea de a convinge puterea şi opoziţia să găsească o soluţie la criza din ţară.

Anterior, presa a relatat că această întâlnirea ar fi fost anulată din motive de securitate, după ce violenţele au reizbucnit joi la Kiev, provocând moartea a cel puţin 17 manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici