Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova, solicită Rusiei ajutor pentru a stopa politica de românizare a bursierilor moldoveni

Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova, a declarat că bursele de studiu oferite de Guvernul român tinerilor moldoveni fac parte din politica de românizare ce ar trebui contracarată de către Rusia, informează presa moldoveană.

6210 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova, solicită Rusiei ajutor pentru a stopa politica de românizare a bursierilor moldoveni

Igor Dodon,preşedintele ales al Republicii Moldova, solicită Rusiei ajutor pentru a stopa politica de românizare a bursierilor moldoveni

Preşedintele ales al Republicii Moldova consideră că Rusia ar trebui să suplimenteze numărul burselor de studiu oferite tinerilor moldoveni. În prezent, Rusia oferă Republicii Moldove aproximativ 100-150 de burse de studiu. Statul român oferă în fiecare an peste 5.000 de burse de studiu moldovenilor ce vor să vină să studieze în România.

Potrivit lui Dodon bursele de studiu oferite de statul român fac parte din politica de românizare a cetăţenilor moldoveni.

Igor

condamnă România pentru politica de românizare întreprinsă, considerând-o a fi una agresivă şi susţine lupta împotriva acesteia.

Acesta şi-a exprimat în mod deschis şi în repetate rânduri orientarea sa politică pro-rusă, aflată în opoziţie cu orientările pro-europene, adoptate de coaliţia democratică de guvernare. Dodon a afirmat că "este singurul politician care vrea şi poate restabili relaţiile bune cu Rusia", subliniind că "va proteja valorile creştine şi familia tradiţională".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici