Igor Dodon s-a întâlnit cu noul şef al delegaţiei UE în Republica Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon s-a întâlnit, vineri, cu noul şef al delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, iar printre subiectele abordate s-au numărat politica internă şi situaţia din Transnistria.

370 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon s-a întâlnit cu noul şef al delegaţiei UE în Republica Moldova

Igor Dodon s-a întâlnit cu noul şef al delegaţiei UE în Republica Moldova

Potrivit unei postări a preşedintelui moldovean pe Facebook, Dodon şi Michalko au discutat în detaliu subiecte cu privire la politica internă, Găgăuzia şi Transnistria, politica externă, situaţia din regiune, cooperarea bilaterală şi multilaterală.

"Se pare că actuala guvernare nu va mai putea manipula aşa cum au făcut de nenumărate ori pe parcursul ultimilor aproximativ 8 ani. Domnul Peter Michalko cunoaşte îndeaproape situaţia din ţara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcţii şi în diferite perioade, din anii '90 pînă în prezent", a spus Dodon.

Preşedintele Republicii Moldova a reiterat faptul că Uniunea Europeană este unul dintre cei mai importanţi parteneri şi şi-a manifestat speranţa că dinamica relaţiilor bilaterale va fi creştere.

"Am pledat pentru intensificarea relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii. Planific în următoarele luni să întreprind o vizită la Bruxelles în cadrul căreia voi discuta agenda relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, cu mai mulţi oficiali. Am convenit cu ambasadorul să avem un dialog constructiv şi continuu", a mai precizat Dodon.

În iunie 2013, Uniunea Europeană şi Republica Moldova au finalizat negocierea Acordului de Asociere, iar în data de 28 aprilie 2014, Uniunea Europeană a liberalizat regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Acordul de Asociere cu UE presupune asigurarea unei justiţii eficiente, dreptul la libera circulaţie şi cooperarea economică, unde este inclus şi Acordul de Liber schimb. Cu susţinerea Uniunii Europene, în Republica Moldova au fost derulate mai multe programe de reformă, proiecte de dezvoltare a mediului de afaceri, dar şi de modernizare a infrastructurii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici