Igor Dodon susţine iniţiativa socialiştilor pentru ca Republica Moldova să devină o republică prezidenţială

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a declarat, joi, că îşi doreşte ca ţara sa să devină o republică prezidenţială, în contextul în care socialiştii moldoveni au strâns peste 300 de mii de semnături pentru această cauză, relatează site-ul Unimedia.info.

859 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon susţine iniţiativa socialiştilor pentru ca Republica Moldova să devină o republică prezidenţială

Igor Dodon susţine iniţiativa socialiştilor pentru ca Republica Moldova să devină o republică prezienţială

În urma protestelor ce au avut loc în luna septembrie a acestui an, reprezentanţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi-au luat angajamentul de a strânge semnături pentru trecerea la o republică prezidenţială. Astfel, până în acest moment, membrii PSRM au reuşit să strângă peste 300.000 de semnături.

”Oamenii susţin această iniţiativă, atât cei de dreapta, cât şi cei de stânga. Semnăturile arată suportul acestei modificări. Într-o singură lună au fost colectate peste 300 de mii de iscălituri, în mai multe localităţi din ţară. Sunt sigur că atunci când cei care colectează semnături vor ajunge şi în capitală, vom strânge peste 1.500.000 de semnături”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu acordat postului NTV.

”Astăzi, este clar că reinstaurarea ordinii în ţară, eradicarea criminalităţii şi a corupţiei sunt posibile doar prin metode şi măsuri drastice, pentru care ar trebui să existe împuterniciri corespunzătoare pentru şeful statului, prevăzute de Constituţie şi legislaţie”, a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

Acesta a lăudat activitatea politică a membrilor PSRM şi a subliniat importanţa viitoarelor alegeri parlamentare, despre care a spus că sunt vitale pentru Republica Moldova.

”Următoarele alegeri parlamentare vor fi cele mai importante din istoria ţării noastre. În cadrul acestora, se va decide dacă va continua sau nu să existe Moldova. Pentru aceste alegeri de o importanţă crucială ne vom pregăti împreună şi cu o dăruire deplină. Pentru identificarea celor mai destoinici candidaţi pentru circumscripţiile uninominale”, a mai spus Dodon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici