Campionii României vor merge în 2.500 de şcoli pentru a-i motiva pe copii să participe la competiţiile sportive

Ministrul Sportului, Marius Dunca, a lansat, vineri, în prezenţa unor campioni olimpici, mondiali şi europeni, programul naţional ”Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”,care prevede creşterea gradului de participare activă şi sistematică a copiilor şi tinerilor la activităţi sportive.

364 afișări
Imaginea articolului Campionii României vor merge în 2.500 de şcoli pentru a-i motiva pe copii să participe la competiţiile sportive

Campionii României vor merge în 2.500 de şcoli pentru a-i face pe copii să devină sportivi

Obiectivul programului este creşterea gradului de participare activă şi sistematică a copiilor şi tinerilor la activităţi sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătăţire a stării de sănătate, a condiţiei fizice şi psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale şi cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

”Sunteţi campionii inimilor noastre. Aţi reuşit să scoateţi românii în stradă în lacrimi de bucurie şi de fericire. Generaţia tânără are nevoie de dvs. Vă mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei noastre de a participa şi de a merge în şcoli, licee, universităţi, să povestiţi ce înseamnă sportul de performanţă, ce înseamnă viaţa de campion mondial, olimpic, ce înseamnă să rămâi la un nivel de performanţă. Să îi încurajăm pe tineri să facă sport”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

La eveniment au participat mai mulţi campioni olimpici, mondiali şi europeni, printre care Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, declarată cea mai bună canotoare a secolului, Andreea Răducan, campioană olimpică şi multiplă campioană mondială, precum şi Ivan Patzaichin, canoist, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice.

Programul va fi dezvoltat în şcoli, licee şi universităţi, prin participarea sportivilor de performanţă, care vor avea întâlniri cu elevii şi studenţii şi le vor vorbi despre importanţa sportului şi a educaţiei fizice.

Proiectul îşi propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unităţi şcolare din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromâniei.com, platformă ce va prezenta în premieră în România o sursă de informare şi promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali şi europeni. De asemenea, în platformă se vor regăsi date biografice şi informaţii despre performanţele campionilor României din fiecare judeţ, fotografii şi materiale video de prezentare a acestora, informaţii cu privire la federaţiile sportive, ştiri, noutăţi din domeniul sportului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici