IMAGINI difuzate în premieră cu bombardierul strategic american B-2 Spirit - VIDEO

Compania americană Northrop Grumman a dat publicităţii, în premieră, o înregistrare video HD cu bombardierul strategic B-2 Spirit, un avion invizibil pe radar, cu doar câteva zile înainte ca Pentagonul să anunţe ce bombardiere vor fi cumpărate pentru forţele aeriene americane, informează CNN.

9785 afișări
Imaginea articolului IMAGINI difuzate în premieră cu bombardierul strategic american B-2 Spirit - VIDEO

IMAGINI difuzate în premieră cu bombardierul strategic american B-2 Spirit (Imagine: Captura video)

Avionul de tip B-2, invizibil pe radar şi care poate transporta capacităţi nucleare, a fost folosit prima dată în Serbia, în 1999, iar ulterior în Afganistan şi Libia, în 2011.

Beneficiind de o autonomie de 11.000 de kilometri, avionul de tip B-2 este conceput pentru misiuni speciale de bombardare strategică, de la mare altitudine (până la 15.000 de metri), în spatele liniilor inamicului.

El poate transporta până la 18 tone de armament convenţional sau nuclear, ca de exemplu 16 bombe de 900 de kilograme ghidate prin satelit sau opt dintre teribilele bombe de tip GBU-37 "antibuncăr".

Imaginile prezentate în premieră de Northrop Grumman, şi preluate de CNN, au fost publicate cu câteva zile înainte ca Pentagonul să anunţe ce companie va fi aleasă pentru furnizarea unei noi generaţii de bombardiere destinate forţelor aeriene americane, pentru a le înlocui pe actualele bombardiere utilizate - B-52 şi B-1.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici