Imagini fără precedent în Parlamentul britanic. Protest faţă de suspendarea activităţii Legislativului de la Londra: „Ruşine”

Una dintre cele mai lungi sesiuni din istoria Parlamentului britanic s-a sfârşit marţi dimineaţă, parlamentarii protestând faţă de suspendarea activităţii timp de cinci săptămâni la cererea premierului Boris Johnson, potrivit CNN.

2747 afișări
Imaginea articolului Imagini fără precedent în Parlamentul britanic. Protest faţă de suspendarea activităţii Legislativului de la Londra: „Ruşine”

Cer să lucreze. Parlamentarii britanici, protest faţă de suspendarea activităţii Legislativului de la Londra

La finalul sesiunii, membrii Camerei Comunelor au protestat faţă de suspendare fluturând pancarte, strigând ”Ruşine” şi încercând să îl împiedice pe preşedintele Camerei să-şi părăsească scaunul.

Parlamentul de la Londra a fost prorogat luni, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.

Parlamentarii britanci au respins din nou, luni, propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate.

 

 

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.

Propunerea premierului britanic nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

În favoarea propunerii au votat 293 de membri ai Camerei Comunelor, iar 46 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut, potrivit The Guardian.

"Acum Camera Comunelor va fi suspendată până la mijlocul lunii octombrie. Indiferent de câte modalităţi va inventa acest Parlament pentru a mă opri, voi încerca să obţin un acord care să fie în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit-ul", a declarat premierul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici