Imagini feerice în California. Valuri bioluminiscente fascinează vizitatorii: „Nu am văzut niciodată aşa ceva”

  • Vizitatorii, pe timp de noapte, a plajelor din sudul Californiei au avut parte de un peisaj rar, după ce în această zonă s-au format valuri bioluminiscente.
  • Oamenii au revenit pe plaje după ce măsurile de izolare din statul american au fost relaxate.
1249 afișări
Imaginea articolului Imagini feerice în California. Valuri bioluminiscente fascinează vizitatorii: „Nu am văzut niciodată aşa ceva”

Imagini feerice în California. Valuri bioluminiscente fascinează vizitatorii: „Nu am văzut niciodată aşa ceva”

Evenimentul are loc la câţiva ani pe coasta sudică a Californiei, însă localnicii spun că anul acesta, apa a strălucit mai puternic, probabil pentru că a plouat mult mai mult, ceea ce a general creşterea numărului algelor, potrivit The Guardian.

De asemenea, spectacolul luminos a fost mai apreciat anul acesta, întrucât plajele abia s-au redeschis în California, după peste o lună de izolare, pentru a combate epidemia de coronavirus.

Dale Huntington, un pastor în vârstă de 37 de ani din San Diego, s-a trezit special la 3 dimineaţa, după ce plajele s-au deschis, pentru a admira valurile strălucitoare.

„Fac surfing de 20 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a spus Huntington.

Lumina neon a apei este datorată plantelor microscopice numite fitoplancton. Pe zi, organismele se adună pe suprafaţa apei pentru a da apei o nuanţă maronie-roşiatică, cunoscută ca mareea roşie. Noaptea, algele fac un adevărat spectacol de lumină.

Un fotograf a surprins pe Plaja Newport un delfin care înota prin apa bioluminiscentă.

Astfel de fenomene au fost observate în sudul coastei californiene de la începutul anilor 1900 şi pot dura de la câteva zile până la câteva luni.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici