IMAGINI IMPRESIONANTE din Etiopia: Femei dintr-un trib, bătute cu bâte şi spini pentru a-şi demonstra rezistenţa - FOTO, VIDEO

Un fotograf francez a surprins într-o serie de imagini ritualuri impresionante dintr-un trib din Etiopia, în cadrul cărora femeile sunt bătute cu bâte şi rănite cu ghimpi pentru a li se demonstra rezistenţa.

5117 afișări
Imaginea articolului IMAGINI IMPRESIONANTE din Etiopia: Femei dintr-un trib, bătute cu bâte şi spini pentru a-şi demonstra rezistenţa - FOTO, VIDEO

IMAGINI IMPRESIONANTE din Etiopia: Femei dintr-un trib, bătute cu bâte şi spini pentru a-şi demonstra rezistenţa - FOTO, VIDEO

În tribul etiopian Hamar, femeile sunt supuse acestor ceremonii violente în timpul ritualurilor de iniţiere ale bărbaţilor, dar şi în casele lor, de fiecare dată când hotărăşte soţul, scrie dailymail.co.uk.

În fotografiile realizate de francezul Eric Lafforgue se pot vedea cicatrici groase, roşii si negre, devenite adevărate modele macabre pe spatele femeilor, urme ale ghimpilor folosiţi drept arme.

Conduse de un grup de bărbaţi denumit "Maza", bătăile rituale nu se opresc până când pe spatele femeilor nu se ivesc fire de sânge. Ţipetele nu sunt permise de bărbaţii care mânuiesc bâtele, iar femeile nu încearcă să le iasă de sub cuvânt şi nici măcar să fugă. În schimb, îi imploră să le lovească din nou şi din nou până când sângele apară, scurgându-se în praful roşiatic din valea râului Omo.

SERIA FOTO

Fotograful a călătorit spre Etiopia după ce a văzut fotografii cu tribul Hamar într-o carte veche şi speră că imaginile sale vor constitui o dovadă a culturii supuse ameninţării din partea timpurilor moderne.

Pentru membrii tribului Hamar, vitele înseamnă totul, constituind un aspect cheie al ritualului de trecere de la adolescenţi la bărbaţi, precum şi o parte importantă din ceremoniile efectuate.

"În timp ce băieţii merg pe vaci, femeile din Hamar îi însoţesc: sar şi cântă", povesteşte Lafforgue, care a fost martor la o ceremonie. "Cu cât mai abundente şi extinse sunt cicatricile celui iniţiat, cu atât mai adâncă este afectivitatea fetei faţă de băiatul care uurmează să devină bărbat. Pe deplin dedicate fiilor lor, mamele sunt biciuite până la sânge, ca să îşi demonstreze curajul şi să îşi însoţească fiii în timpul testului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici