Video Imagini tulburătoare, filmate în premieră în camera de gardă a unui spital. Medic: Un coşmar. E de necrezut cât de mulţi bolnavi avem

  • New York a devenit rapid cel mai afectat stat american de epidemia de coronavirus, cu peste 260.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 20.000 de decese.
  • Un reportaj Associated Press prezintă scene dramatice dintr-un spital din New York, unde sunt internaţi pacienţii infectaţi cu coronavirus.
  • „Avem un volum de oameni bolnavi atât de mare încât e de necrezut. Într-o singură tură, am pronunţat morţi şase oameni”, spune un medic newyorkez.
4062 afișări

Reportajul a suprins situaţia disperată în care un medic reuşeşte să salveze un pacient în stop cardiorespirator. După mai multe compresii toracice, doctorul este ajutat de alte cinci cadre medicale, toate echipate din cap până în picioare cu costumele albe, de protecţie. 

În încercarea de a-l readuce la viaţă, medicul le cere tuturor să se îndepărteze de patul pacientului, iar acestuia i se administrează şocul electric. Pacientul începe să tremure şi braţele lui au spasme musculare. Ulterior, bolnavul este conectat la un ventilator. El a fost salvat, cel puţin pentru moment.

Mulţi alţii însă nu au supravieţuit la Centrul Medical St. Joseph din New York.

„A fost un coşmar. Avem un volum de oameni bolnavi atât de mare încât e de necrezut. Într-o singură tură, am pronunţat morţi şase oameni”, a spus medicul Anthony Leno, directorul spitalului de medicină de urgenţă, care, de obicei are un singur deces într-o tură de 10-12 ore.

Spitalul, situat la graniţa cartierului Bronx, în Westchester, într-o zonă săracă, găzduieşte un număr mare de bolnavi de Covid-19 şi a devenit un focar de infecţie pentru medici. Jumătate dintre cele 280 de cadre medicale de aici care au fost testate au fost pozitive – în timp ce alţi 25-30 încă aşteaptă rezultatele, potrivit lui Dean Civitello, vice-preşedinte la resurse umane.

Jurnaliştii Associated Press au primit acces în camera de gardă, unde la un moment dat, 28 de oameni aşteptau la rând pentru a fi trataţi, în timp ce ambulanţelele, cu pacienţi la rândul lor, formează coloane în faţa spitalului.

Mai mult de 900 de oameni au murit în comitatul Westchester, New York, de la începutul epidemiei.

La spitalul St. Joseph, cazurile legate de coronavirus reprezentau 85% dintre cei ce apelau la serviciile de urgenţă de aici, în perioada 20 martie-19 aprilie.

Acum, numărul cazurilor a început să scadă, iar medicii speră că ce a fost mai greu a trecut, însă există teama că oamenii vor reveni prea repede la vechiul stil de viaţă, iar acest lucru ar creşte din nou numărul infecţiilor.

„Trebuie doar să mergi mai departe. Te prinde din urmă la sfârştiul zilei. Ne prinde pe toţi din urmă, dar în mijlocul bătăliei, trebuie doar să mergi mai departe”, spune medicul Anthony Leno.

Sursă video/ foto: AP

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici