Imigranţii blocaţi în Grecia caută noi rute pentru a ajunge în Macedonia

Imigranţii şi refugiaţii de la Idomeni caută acum noi rute pentru a ajunge în Macedonia, după ce, timp de mai multe săptămâni, au rămas blocaţi la frontiera de nord a Greciei, relatează Reuters online.

1659 afișări
Imaginea articolului Imigranţii blocaţi în Grecia caută noi rute pentru a ajunge în Macedonia

Imigranţii blocaţi în Grecia caută noi rute pentru a ajunge în Macedonia (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Sâmbătă seara, un martor citat de Reuters a văzut un grup de 70 de persoane traversând graniţa Greciei cu Macedonia, printr-un loc unde nu există gard de sârmă ghimptă care să separe cele două ţări.

Alte persoane din tabăra de refugiaţi de la Idomeni caută, de asemenea, diferite locuri pe unde să traverseze graniţa, urmând apoi să se îndrepte spre vestul Europei.

"Nu există nicio altă soluţie", a spus Moutaz, un refugiat sirian din Alep.

Organizaţiile care militează pentru drepturile omului au avertizat cu privire la condiţiile de la Idomeni care lasă de dorit.

Un alt refugiat sirian a spus că va încerca să travereseze graniţa cu Albania pentru a se îndrepta apoi spre vestul Europei. "Se poate ajunge acolo şi folosind ruta care trece prin Macedonia, însă armata macedoneană te va trimite înapoi", a spus el.

Unii imigranţi călătoresc pe cont propriu, în timp ce alţii apelează la traficanţii de fiinţe umane, cărora le plătesc între 350 şi 600 de dolari pentru a putea traversa graniţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici