Imigranţii sirieni care ajung în Grecia vor fi trimişi în sudul Turciei - ministru turc

Imigranţii sirieni clandestini care ajung în Grecia din Turcia vor fi trimişi înapoi, cu destinaţia Osmaniye, un oraş din sudul Turciei, de la frontiera cu Siria, a declarat ministrul turc pentru Afaceri Europene, Volkan Bozkir, potrivit Reuters.

931 afișări
Imaginea articolului Imigranţii sirieni care ajung în Grecia vor fi trimişi în sudul Turciei - ministru turc

Imigranţii sirieni care ajung în Grecia vor fi trimişi în sudul Turciei - ministru turc (Imagine: Hepta)

Într-un interviu acordat postului Haberturk TV, Bozkir a precizat că imigranţii sirieni preluaţi din taberele din Turcia vor fi trimişi în Germania, de unde vor fi repartizaţi în alte state UE.

Un prim grup de 16 refugiaţi sirieni a aterizat luni, la Hanovra, nordul Germaniei, provenind din Istanbul, în cadrul acordului UE-Turcia stabilit luna trecută. Un al doilea grup tot de 16 sirieni este aşteptat să sosească în cursul amiezii de luni, a precizat Departamentul german Federal pentru Imigranţi şi Refugiaţi.

Potrivit planului agreat de UE şi Turcia pe 18 martie, pentru fiecare imigrant sirian care a ajuns ilegal pe teritoriul european şi este retrimis în Turcia, UE se obligă să repartizeze un altul în statele membre, într-un cadru limitat de 72.000 de locuri.

Trei nave cu imigranţi au plecat, luni dimineaţă, din insulele greceşti Lesbos şi Chios, cu destinaţia Turcia, fiind primii imigranţi clandestini care sunt trimişi înapoi în Turcia în baza acordului stabilit cu UE, iar primele două bărci au ajuns deja în Turcia, în oraşul Dikili, din vestul statului.

Acordul are în vedere toţi imigranţii clandestini care ajung în Grecia din Turcia începând cu 20 martie, fiind vorba de 6.000 de astfel de persoane până în prezent, potrivit estimărilor făcute de agenţia AFP.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici