Imobil rezidenţial din estul Ucrainei, atacat de armata rusă

Autorităţile ucrainene au anunţat, luni seară, că armata rusă a atacat un imobil rezidenţial situat într-o zonă din regiunea Doneţk aflată sub control ucrainean, informează site-ul Tagesschau.de şi cotidianul Le Monde.

481 afișări
Imaginea articolului Imobil rezidenţial din estul Ucrainei, atacat de armata rusă

Atacul a vizat o clădire din localitatea Pokrovsk. "Au fost două atacuri cu rachetă. Este afectată o clădire rezidenţială. Din păcate, sunt şi victime. Echipele de intervenţie şi toate serviciile de urgenţă sunt la faţa locului. Operaţiunile de salvare continuă", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

"Trebuie să oprim teroarea Rusiei. Oricine luptă pentru libertatea Ucrainei salvează vieţi. Oricine din lume ajută Ucraina va contribui la învingerea teroriştilor împreună cu noi. Rusia va fi trasă la răspundere pentru tot ce a făcut în acest război teribil", a subliniat Zelenski, citat de CNN.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în atacul atribuit Rusiei, a declarat Igor Klimenko, ministrul ucrainean de Interne. Alte 18 persoane au fost rănite, a comunicat Andrii Iermak, şeful Cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

Armata rusă a intensificat, în ultimele săptămâni, atacurile asupra Ucrainei, în contextul contraofensivei ucrainene. Ucraina este acuzată că efectuează frecvent atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei, inclusiv asupra Moscovei şi asupra unor baze navale ruse de pe litoralul Mării Negre.

Duminică, armata ucraineană a atacat două poduri din regiunea Herson care fac legătura între regiunea Crimeea, ocupată de Rusia, şi Ucraina.

Generalul Valerii Zalujnii, şeful Statului Major al armatei ucrainene, a anunţat luni intenţia de a crea condiţiile pentru avansarea forţelor militare ucrainene pe frontul din sudul ţării. "Rusia efectuează acţiuni de atac în mai multe direcţii, dar nu are succes", a susţinut oficialul militar ucrainean, conform CNN, într-o discuţie cu şeful Statului Major Interarme din SUA, generalul Mark Milley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici