Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de pontaj coronarian

Împăratul Japoniei Akihito, în vârstă de 78 de ani, va fi supus săptămâna aceasta unei operaţii de pontaj coronarian, în urma unor examinări medicale care au arătat că starea arterelor sale s-a deteriorat, a anunţat duminică Palatu.

145 afișări
Imaginea articolului Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de pontaj coronarian

Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de pontaj coronarian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţia este prevăzută pentru sâmbătă şi va fi realizată pentru "a menţine şi ameliora viaţa cotidiană a Majestăţii sale", potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului.

Împăratul a fost spitalizat sâmbătă la centrul medical universitar din Tokyo, pentru o serie de examinări cardiologice, în urma unor noi simptome de ischemie cardiacă. El a părăsit spitalul duminică dimineaţă.

Aceste examinări au arătat că arterele sale s-au astupat din nou, faţă de cum erau în urmă cu un an, potrivit purtătorului de cuvânt. Medicii au conchis că "o nouă măsură trebuie luată" pentru a bloca acest fenomen, a adăugat el.

Operaţia va fi efectuată de medici de la centrul universitar din Tokyo şi de la universitatea privată Juntendo.

Ischemia cardiacă, ce presupune un aflux sangvin insuficient spre inimă, a fost descoperită la controlul de rutină efectuat în ianuarie 2011.

Împăratul a fost operat în 2003 de cancer la prostată şi urmează un tratament cu hormoni pentru a evita revenirea bolii. El a fost spitalizat timp de trei săptămâni în noiembrie 2011, pentru o bronşită şi o uşoară pneumonie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici