Împuşcături în faţa unei şcoli evreieşti din Toulouse, soldate cu patru morţi, dintre care trei copii. Autorul atacului ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari săptămâna trecută

Un bărbat a deschis focul în această dimineaţă asupra unui grup de părinţi şi copii în faţa colegiului evreiesc Ozar Hatora. Doi copii sunt grav răniţi, iar poliţia a declarat că autorul atacului ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari la Toulouse şi Montauban, săptămâna trecută.

1290 afișări
Imaginea articolului Împuşcături în faţa unei şcoli evreieşti din Toulouse, soldate cu patru morţi, dintre care trei copii. Autorul atacului ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari săptămâna trecută

Împuşcături în faţa unei şcoli evreieşti din Toulouse, soldate cu patru morţi, dintre care trei copii. Autorul atacului ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari săptămâna trecută (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Patru persoane, dintre care trei copii, au fost ucise în atacul comis luni în jurul orei 08.00 (09.00 ora României) în faţa unui colegiu evreiesc din Toulouse, în sud-vestul Franţei, a declarat procurorul Michel Valet.

Un prim bilanţ anunţa trei morţi şi doi răniţi grav.

Bărbatul care a deschis focul asupra unui grup de persoane, luni, în faţa unei şcoli evreieşti din Toulouse, ar putea fi acelaşi cu cel care a împuşcat mortal trei militari, săptămâna trecută, la Toulouse şi Montauban, susţine poliţia, citată de Le Figaro, în ediţia electronică.

Potrivit poliţiei, un bărbat a deschis focul luni în jurul orei 08.10 asupra unui grup de patru-cinci persoane. Fiica directorului şcolii se află printre răniţi, potrivit unuia dintre părinţi, Charles Ben Semoun.

Strada din acest cartier rezidenţial pe care se află colegiul a fost blocată şi numeroşi poliţişti se află la faţa locului.

Potrivit lui Patrick Rouimi, unul dintre responsabilii din rândul poliţiei, bărbatul a deschis focul asupra persoanelor care aşteptau într-o staţie de autobuz şcolar.

Presupusul autor a fugit la bordul unui scuter negru, potrivit martorilor oculari. Poliţia a declarat că arma folosită este un 11.43, de acelaşi calibru cu cea utilizată de bărbatul care a ucis trei militari săptămâna trecută la Toulouse şi Montauban. Poliţia crede că este vorba despre acelaşi autor. El ar fi folosit şi o armă cu calibrul de 9 milimetri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici