Împuşcături la câţiva metri de locul în care lua masa un candidat la alegerile prezidenţiale din Ecuador

Unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ecuador a cerut o anchetă în cazul unui schimb de focuri de armă care a avut loc la câţiva metri de locul în care lua masa cu familia sa sâmbătă, cu doar o zi înainte ca ţara să meargă la vot.

127 afișări
Imaginea articolului Împuşcături la câţiva metri de locul în care lua masa un candidat la alegerile prezidenţiale din Ecuador

Sursa foto: Twitter

Otto Sonnenholzner a declarat că se afla cu soţia şi fiicele sale la un restaurant când au izbucnit împuşcăturile.
 
"La câteva minute după ce am ajuns la restaurant, a avut loc un schimb de focuri de armă după o urmărire a poliţiei la câţiva metri de locul în care ne aflam", a declarat Sonnenholzner. El a precizat că nici el şi nici familia sa nu au fost răniţi.
 
Împuşcăturile au avut loc la doar câteva zile după asasinarea unui alt candidat la preşedinţie, Fernando Villavicencio, care făcea campanie împotriva violenţei bandelor şi a corupţiei.
 
"Acesta este încă un exemplu care ne arată cu ce se confruntă ecuadorienii zilnic", a declarat Sonnenholzner cu privire la incident.
 
"Mulţumim lui Dumnezeu că suntem cu toţii bine, dar cerem o anchetă care să detalieze ceea ce s-a întâmplat. Teama şi neputinţa pe care le-am văzut în ochii tuturor celor de acolo mă doare. Nu putem continua aşa", a declarat Sonnenholzner.
 
Poliţia naţională din Ecuador a declarat ulterior că a reţinut cinci persoane după un atac la un magazin de articole sportive din oraşul Guayaquil. La faţa locului au fost confiscate două arme de foc, îmbrăcăminte sportivă şi bani, a precizat poliţia.
 
Poliţia a declarat că împuşcăturile nu au avut legătură cu alegerile şi nu l-au vizat pe Sonnenholzner şi familia sa, relatează CNN.
 
"Poliţia naţională îşi asumă angajamentul de a lupta împotriva criminalităţii, cu scopul ferm de a proteja siguranţa tuturor ecuadorienilor", au declarat oficialii poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici